Popviker

The clients live with their two sons in North West London.

The new build project gave Anna the opportunity to utilise her previous experience as an interior designer to finally create the house their family had dreamt of. The two energetic and growing boys had a wonderful “man cave” designed for them complete with an indoor basketball court and gym in the basement. For Anna and Alex attention quickly turned to the kitchen, where they focussed on creating a layout that not only provided the space to entertain family and friends during festivities but also accommodated the practicalities of a working Kosher kitchen for a very busy Jewish family.

Brief

To provide a practical living and working space for a busy Jewish family (maintaining specific Kosher requirements) that is not only functional, but that really impressed in its design. Storage was key.

Being a very keen cook and baker, the selection of appliances was of particular importance to Anna. They wanted the kitchen to not only be practical but also reflective of their personal style. The island unit was a key part in drawing the design together it was equally practical with ample storage as it was eye-catching.

The new-build status of this project truly provided a blank canvas in terms of design. After a year of discussion and careful planning during the building process, our design team at Forza worked closely with the clients to finally bring their kitchen to life.

The kitchen space is bright and airy thanks to a ceiling height of almost 3 metres and impressive full-height Crittall windows to the front elevation of the property.

With storage space being a top priority, we took advantage of the available height and filled the units from floor to ceiling – which really made the most of this grand space.

In keeping with the clients’ Kosher requirements, the kitchen has two fully functioning workspaces. The two sides of the kitchen almost mirror one another, creating a fine balance within the space whilst maintaining the practicalities of a working kitchen.

It was in the selection of finishes that really gave the kitchen a luxurious, high-end feel. The drama of the tall graphite matt-lacquer units (complimenting the dark framework of the windows throughout the property) – interspersed with selected fronts in smoked-glass creates a wonderful interplay of surfaces and provides the perfect backdrop for the polished black-fusion granite kitchen island.

The statement island was an area that could happily adapt to the busy routine of the family, not only providing a space to prepare and serve, but also somewhere for Anna to unwind and plan her next bake! The large double-depth island lends itself to gatherings and a space to entertain during festivities.  The contrasting material really sets the island apart from the rest of the kitchen, injecting a real feel of opulence to the centre of this space.

A great deal of consideration was necessary when specifying the wall units as it was very important to the client to frame the slimline window to the left side. This was achieved by using bespoke-height carcasses and combining them with glazed doors from another collection within Hacker. Soft internal spotlights illuminate the oak laminate internals, which in turn compliment the rustic oak veneer of the kitchen island structure.

In summary, not only did we provide ample storage but also managed to achieve an inviting and multifunctional space that doesn’t compromise on practicality, but that really impresses.

Back to overview